Nieuws
Nieuwsoverzicht

Wat maakt de geluidsschermen van Durison zo duurzaam?

Een vraag die wij vaak horen. Dat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt spreekt voor zich, maar hoe passen de geluidsschermen van Durison in dat plaatje? Daarvoor zijn een aantal zaken van belang.

Productieproces

Allereerst het productieproces. Bij Durison hebben we ons productieproces geoptimaliseerd met het oog op duurzaamheid. We maken efficiënt gebruik van grondstoffen, besparen energie waar dat kan, en we minimaliseren de hoeveelheid afval die we produceren.

Materiaal

De geluidsschermen worden gemaakt van houtvezelbeton. Dit kopen we in als resthout, wat is overgebleven in de houtverwerkende industrie. Interessant is dat de toepassing van houtvezelbeton oorspronkelijk voortkwam uit het streven naar hergebruik van de schillen die ontstonden bij de vervaardiging van klompen. Het gebruik van deze houtresten in onze geluidsschermen resulteert in een duurzaam product.

De bouw

Transport naar de bouw is ook een belangrijk aandachtspunt als het gaat om duurzaamheid. Onze geluidsschermen kunnen efficiënt vervoerd en gemonteerd worden, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Al deze factoren maken de geluidsschermen van Durison tot een duurzame keuze. We zijn er trots op dat we bijdragen aan een schonere en groenere toekomst, terwijl we tegelijkertijd geluidsoverlast verminderen en de leefkwaliteit verbeteren. Duurzaamheid is niet langer een optie, maar een absolute noodzaak. Bij Durison zetten we ons in om onze verantwoordelijkheid te nemen en de wereld een beetje groener te maken.